Gulerodsforskerne har indgået en aftale med en rodfrugtsfarm i Nordjylland, der kan levere den specielle gulerodssort Night Bird, som forskerne bruger i kræftforskningen.

Danske forskere i stort gennembrud: Gulerødder kan mindske risikoen for kræft Kirurgisk Forskningsenhed på Svendborg Sygehus har efter 15 års forskning fundet bevis for, at gulerødder virker kræftforebyggende på rotter. Den viden har resulteret i, at forskerne nu har fået fem mio. kr. fra Sygeforsikring Danmark til at finde ud af, om gulerødderne har samme effekt på mennesker.

For 25 år siden viste en befolkningsundersøgelse foretaget af Anne Tjønneland, forskningsleder og professor med speciale i kræftforebyggelse, at dem, der spiste mange gulerødder, også havde mindre risiko for at få tarmkræft. Vi er glade, hvis vi kan nedsætte forekomsten af tarmkræft med de 20-30 pct. som f.eks. befolkningsscreenings programmet gør Gunnar Baatrup, forskningsleder, Kirurgisk afdeling OUH Det fortæller Gunnar Baatrup, forskningsleder på Kirurgisk afdeling på OUH Svendborg Sygehus: »Man mente i starten, at det var på grund af de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind