Nyt dansk studie peger på sammenhæng mellem blodforgiftning med en række bakterier og markant forhøjet risiko for tarmkræft.

Blodinfektion med specifikke typer bakterier kommer med øget risiko for tarmkræft Dansk studie viser, at en blodinfektion med flere forskellige former for bakterier, der typisk lever i tarmene, kommer med op til 20 pct. risiko for senere at få konstateret tarmkræft. Studiet lægger ifølge forsker op til, at personer med de specifikke blodinfektioner undersøges for tarmkræft.

En gennemgang af data fra analyser af bakterieindholdet i blodprøver fra flere end 37.000 danskere viser, at hvis man får konstateret en infektion i blodet med en lang række bakterier, som normalt lever i tarmen, har man markant forhøjet risiko for at få stillet en diagnose med tarmkræft efterfølgende. Lige nu er vi på Odense Universitetshospital ved at finde ud af, hvordan vi skal bruge disse resultater til at lave bedre screening for tarmkræft Ulrik Stenz Justesen, professor, Forskningsenheden for...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement