Nyt dansk studie peger på sammenhæng mellem blodforgiftning med en række bakterier og markant forhøjet risiko for tarmkræft.

Blodinfektion med specifikke typer bakterier kommer med øget risiko for tarmkræft Dansk studie viser, at en blodinfektion med flere forskellige former for bakterier, der typisk lever i tarmene, kommer med op til 20 pct. risiko for senere at få konstateret tarmkræft. Studiet lægger ifølge forsker op til, at personer med de specifikke blodinfektioner undersøges for tarmkræft.

En gennemgang af data fra analyser af bakterieindholdet i blodprøver fra flere end 37.000 danskere viser, at hvis man får konstateret en infektion i blodet med en lang række bakterier, som normalt lever i tarmen, har man markant forhøjet risiko for at få stillet en diagnose med tarmkræft efterfølgende. Lige nu er vi på Odense Universitetshospital ved at finde ud af, hvordan vi skal bruge disse resultater til at lave bedre screening for tarmkræft Ulrik Stenz Justesen, professor, Forskningsenheden for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind