Foto: Lars Horn

Udskammet nordjysk tarmkirurg: Tarmcancer­screeningsagens gode, onde og grusomme omstændigheder Koncerndirektør Anne Bukh og resten af ledelsen i Region Nordjylland afviste at lytte til mig, den ansatte, og derfor gik det så grueligt galt for patientsikkerheden og én klinikers retssikkerhed, skriver Axel Tilma, tidligere kirurgisk overlæge på Regionshospital Nordjylland, der først blev suspenderet og siden 'frikendt' for mistanke.

Dette debatindlæg er en reaktion på Dagens Medicins artikel ‘Region Nordjylland: »Vi har udvist rettidig omhu«‘ publiceret 21. august 2020.  Koncerndirektør Anne Bukh siger i sit forsvar for valget om genindkaldelser til tarmcancerscreening i Region Nordjylland, at det var udtryk for ‘rettidig omhu’. Det forekommer imidlertid som ublu spin at bruge rettidig omhu som begreb i denne sammenhæng – og konsekvenserne af beslutningen har været voldsomme. Her er tarmcancerscreeningsagens gode, onde og grusomme omstændigheder. Den gode omstændighed: Anne Bukh har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind