Foto: Claus Peuckert

Danmarks første professor i tobaksforebyggelse vil råbe politikerne op Danmarks første professor i tobaksforebyggelse, Charlotta Pisinger, ser sin nye stilling som en mulighed for at få politikerne op af stolene. For magthaverne skal råbes op, hvis Danmark skal blive et røgfrit land, mener hun. Et af de steder, hun vil sætte ind, er at gøre rygestoptilbud mere tilgængelige for KOL-patienter.

Hun er den første af sin slags i Danmark, men det har ikke fået hende til at skorte på visionerne. Overlæge og ph.d. på Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden Charlotta Pisinger er for nylig tiltrådt som den første danske professor i tobaksforebyggelse, og hun har ambitioner om at sætte rygning på den politiske dagsorden. »Jeg vil meget gerne blive hørt i medierne og af politikerne. Jeg betragter min nye stilling som værende der, hvor jeg kan få...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind