Camilla Rathcke
Foto: Lægeforeningen

Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.

I perioden mellem februar og maj i år skiftede Sundhedsstyrelsen holdning til, om selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse en henvisning til et kræftpakkeforløb eller ej. Det fremgår af en artikel, som dagbladet Midtjyllands Avis bragte søndag. 28. februar skrev daværende centerchef i Sundhedsstyrelsen Camilla Rathcke til koncerndirektør Ole Thomsen i Region Midtjylland, at mistanke om lungekræft ikke kan gradbøjes, og at patienter, hvor der er selv den mindste mistanke om lungekræft, skal henvises til diagnostisk pakkeforløb med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind