Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft
Foto: Jesper Balleby

Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.

Overlæger mener, at der på landsplan skal være retningslinjer for den store gruppe patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungecancer. Den ene af dem er ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg Ulrich Fredberg. Her sender praktiserende læger patienter, der går ind under kategorien ’low risk, but not no risk’, til en lavdosis CT-scanning. Således er det lykkes Regionshospitalet Silkeborg at diagnosticere markant flere tidlige tilfælde af lungekræft. Ulrich Fredberg fortæller, at den praktiserende læge ofte venter med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind