Lone Schaadt og Martin Dam Sørensen
Foto: Joachim Rode

Fysioterapi giver astmapatienter kontrol over åndedrættet Forkert vejrtrækning er en af de hyppigste årsager til, at astmapatienter kæmper en svær kamp med at få kontrol over deres sygdom. Fysioterapi kan reducere åndedrætsproblemerne markant, og det kan betyde, at færre patienter har brug for behandling med dyre biologiske lægemidler.

Den ældre færøske mand var en skygge af sig selv, da han første gang trådte ind ad døren på lungemedicinsk forskningsenhed på Bispebjerg Hospital. Han havde det meste af sit liv arbejdet med at sprænge fjeld. Et erhverv, der havde eksponeret ham for store mængder stenstøv i lungerne, og som havde fået ham til at udvikle astma og opleve problemer med vejrtrækningen. Mens han tidligere havde været et socialt og aktivt menneske, isolerede han sig nu. Hverken hans kone eller...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind