Afdelingslæge Marie Benzon Mogensen oplever et helt andet nærvær og kan lettere udvise empati, når kontrolopfølgning med brystkræftpatienter sker over video frem for telefon.

Videokonsultationer giver vigtigt nærvær mellem læge og patient På onkologisk afdeling på Nordsjællands Hospital bliver patienter i kontrolforløb for brystkræft tilbudt telefonkonsultationer. I et projekt testede afdelingslæge effekten af videokonsultationer, og det giver både merværdi for læger og patienter. 

Videokonsultationer giver et større nærvær end telefonkonsultationer, og så kan de i flere tilfælde erstatte et fysisk fremmøde, hvis patienten er med på det. Det er oplevelsen hos Marie Benzon Mogensen, afdelingslæge på Onkologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital. Hun har som fellow på hospitalet undersøgt brugen af videokonsultationer hos brystkræftpatienter i kontrolforløb. Og selvom det startede med en vis skepsis, er hun i dag blevet glad for at kunne tilbyde sine patienter en videokonsultation, og udbredelsen til resten af hospitaler...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement