Afdelingslæge Marie Benzon Mogensen oplever et helt andet nærvær og kan lettere udvise empati, når kontrolopfølgning med brystkræftpatienter sker over video frem for telefon.

Videokonsultationer giver vigtigt nærvær mellem læge og patient På onkologisk afdeling på Nordsjællands Hospital bliver patienter i kontrolforløb for brystkræft tilbudt telefonkonsultationer. I et projekt testede afdelingslæge effekten af videokonsultationer, og det giver både merværdi for læger og patienter. 

Videokonsultationer giver et større nærvær end telefonkonsultationer, og så kan de i flere tilfælde erstatte et fysisk fremmøde, hvis patienten er med på det. Det er oplevelsen hos Marie Benzon Mogensen, afdelingslæge på Onkologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital. Hun har som fellow på hospitalet undersøgt brugen af videokonsultationer hos brystkræftpatienter i kontrolforløb. Og selvom det startede med en vis skepsis, er hun i dag blevet glad for at kunne tilbyde sine patienter en videokonsultation, og udbredelsen til resten af hospitaler...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind