MDT-konferencernes succes gør, at Jens Hillingsø gerne ser en udbredelse af ideen.Foto: Joachim Rode

Nationale MDT-konferencer har løftet behandlingen af patienter med pancreascancer Ugentlige, nationale video-konferencer om de mest komplicerede tilfælde af patienter med kræft i bugspytkirtlen har været et effektivt redskab til at forbedre behandlingen, viser rapport om de første tre års erfaringer.

I 2018 blev nationale multidisciplinære teamkonferencer (MDT) for patienter med kræft i bugspytkirtlen indført, og siden er behandling af 262 patienters kræftsygdom blevet diskuteret på konferencerne. 67 patienter, ca. hver fjerde, er efterfølgende blevet tilbudt et operativt indgreb. Det viser en evaluering, som Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) netop har udsendt. De nationale MDT-konferencer er blevet et vigtigt forum til at få en hurtig bedømmelse, til erfaringsudveksling og til vidensdeling Jens Hillingsø, klinikchef, kirurgisk gastroenterologisk klinik på Rigshospitalet MDT-konferencer for patienter...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind