»Samme behandling til patienter med hormonufølsom brystkræft gav dobbelt så lang overlevelsesgevinst og blev afvist af Medicinrådet. Så jeg kan godt forstå, at firmaet tøver med at fremsende en ansøgning vedrørende hormonfølsom brystkræft,« siger Ann Søegaard Knop.

Trodelvy forlænger overlevelsen hos svært syge patienter med brystkræft De endelige resultater fra TROPICS-02-studiet med behandling af kvinder med endokrinresistent HR+, HER2-negativ metastatisk brystkræft er nu udgivet i The Lancet og viser, at behandlingen kan forlænge overlevelsen hos denne patientgruppe med kun meget få behandlingsmuligheder og en dårlig prognose. Medicinrådet har tidligere sagt nej til Trodelvy på grund af prisen.

Når patienter med endokrinresistent HR+, HER2-negativ metastatisk brystkræft ikke længere reagerer på behandling med kemoterapi, kan det være, at lægen i stedet skal hive Trodelvy (sacituzumab govitecan) ud af medicinskabet. Det indikerer i hvert fald de endelige resultater fra TROPICS-02-studiet, hvori læger har testet Trodelvy op mod kemoterapi som behandling til patientgruppen efter to til fire forudgående behandlinger med kemoterapi. I denne setting var Trodelvy i stand til at give patienterne en signifikant overlevelsesfordel og også bedre progressionsfri overlevelse. Det...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement