Lars Holger Ehlers
»Med venetoclax og obinutuzumab ligger vi et leje, hvor vi kan sige, at vi får nok sundhed for pengene,« siger Lars Holger Ehlers.

Målrettet kræftbehandling kan godt betale sig – også økonomisk Ny forskning viser, at det vil være inden for den økonomiske skive at skifte førstelinjebehandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi fra kemoterapi til venetoclax plus obinutuzumab, men ikke til ibrutinib, som fortsat er for dyrt i forhold til gevinsten for patient og samfund.

I Danmark er behandling med venetoclax plus obinutuzumab godkendt af Medicinrådet til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) med del17p/TP53-mutation.  Mange læger kunne dog godt tænke sig at få udvidet godkendelsen, idet behandlingen har vist sig også at kunne gøre noget for patienter uden mutationen. Det samme kan behandling med et andet målrettet lægemiddel, ibrutinib. Indtil videre har Medicinrådet dog af økonomiske årsager afvist at udvide indikationen for de to lægemidler, men nu viser et nyt studie, at meromkostningen ved...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement