»Vi håber på, at vi i fremtiden ikke vil lave aksilrømning på de patienter, som har komplet tumorsvind efter neoadjuverende behandling,,« siger Frederikke Munck.

Mange kvinder med brystkræft kan formentlig undgå at få fjernet alle lymfeknuder i armhulen Både læger og patienter har et stort ønske om at minimere fjernelse af alle lymfeknuder i armhulen ved behandling for brystkræft, og nu viser ny forskning, at en stor del af kvinder med brystkræft formentlig kan undgå dette voldsomme indgreb.

En del kvinder med brystkræft i neoadjuverende kemoterapibehandling får efter kemoterapibehandlingen fjernet alle lymfeknuderne i armhulen, fordi der fortsat bliver fundet metastaser i dem. Behandlingen, der kaldes aksilrømning, kommer dog med store konsekvenser for omkring 30 til 50 pct. af kvinderne, som oplever langvarige senfølger som lymfødem og smerter, der kan gøre det svært at udføre helt almindelige ting i hverdagen. Nu viser et nyt dansk studie, at det måske er muligt at undgå aksilrømning hos en stor del af...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement