»Vores resultater peger på, at transthyretin-destabilisering øger risikoen for død og specifikt hjertedød i den almindelige befolkning, hvorimod den stabiliserende genetiske variant beskytter mod tidlig død. Et interessant perspektiv er her, at der for nylig er kommet et lægemiddel på markedet, som stabiliserer strukturen af transthyretin og ad den vej virker hjertebeskyttende,« forklarer Mette Christoffersen, ph.d.

Transthyretin i blodet sladrer om risiko for død  Dansk forskningsresultat peger på, at niveauerne af transthyretin i blodet kan advare om risikoen for død eller hjertedød hos personer i den brede befolkning.

Når proteinet transthyretin bliver ustabilt, kan det lede til symptomer i hele kroppen, herunder i hjertet, hvor det ustabile protein kan give anledning til udvikling af sygdommen transthyretin amyloidose. Transthyretin amyloidose har tidligere fløjet under radaren som en sjælden sygdom, men for nylig er forskere og læger blevet opmærksomme på, at sygdommen måske ikke er så sjælden endda. Det har også sat fokus på, hvad man kan gøre for patienterne. Nu viser et nyt dansk studie, at et ekstremt lavt...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement