»Mange studier har vist, at det er forbundet med øget risiko for komplikationer at være indlagt i lang tid. Der er flere grunde til, at vi gerne vil have patienterne hjem så hurtigt som muligt,« siger læge og forsker Mia Pries-Heje.

AHA 2022: Tabletbehandling af hjerteklapbetændelse virker også godt i den virkelige verden POET-studiet viste, at det er lige så sikkert og leder til kortere indlæggelsestid at behandle patienter med hjerteklapbetændelse med tabletter frem for at holde dem på hospitalet og give dem intravenøs antibiotika. Nu bekræfter data fra den virkelige verden også, at det for de fleste patienter formentlig er den rigtige vej at gå.

Behandling af infektiøs endokarditis (hjerteklapbetændelse) har traditionelt involveret lange indlæggelser med antibiotika gennem drop. Nu viser et nyt dansk studie, at det kan forkorte indlæggelsestiden med omkring to uger og måske også mindske risikoen for blandt andet død, blodforgiftning og udvikling af blodpropper, hvis patienterne i stedet sendes hjem med antibiotikabehandling i tabletform, når først infektionen er stabiliseret. Det nye studie er en efterfølger af POET-studiet, et stort dansk randomiseret studie, der viste, at det for mange patienter var den...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement