Illustration senfølger COVID-19
Foto: Katrine Pinborg

Senfølger eller eftervirkninger? Praktiserende læger vil gøre op med urovækkende retorik Det er ikke ligegyldigt, hvad man kalder symptomer efter COVID-19. Ifølge to praktiserende læger sender ordet ‘senfølger’ et helt forkert signal, fordi det antyder, at der er tale om en kronisk tilstand. De mener, at betegnelsen ‘eftervirkninger’ er mere præcis. Ekspert er enig.

Når man på syvende måned stadig er så træt, at man har brug for en middagslur eller ikke kan huske fra næse til mund, som det var tilfældet for COVID-smittede Christina Kilde, da Dagens Medicin talte med hende i oktober, så kan det godt føles, som om COVID-19 aldrig går over igen. Vi vil hellere kalde det eftervirkninger, fordi det giver associationer, der er helt anderledes Bolette Friderichsen, praktiserende læge og næstformand i DSAM Men foreløbig er der inter, der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind