»Hvis du spørger mig, skal kommunerne ikke være en del af udredningen og diagnosticeringen, de skal udelukkende støtte,« siger Mireille Lacroix, næstformand i PLO, om et af sine ønsker til en bedre børne- og ungepsykiatri.

Næstformand i PLO: Kommunerne skal ikke være en del af udredning og diagnosticering Der er brug for bedre kommunikation mellem almen praksis og kommunerne, når det kommer til udredning og behandling af børn og unge med psykiatriske problemstillinger. Det mener Mireille Lacroix, der er næstformand i PLO. Allerhelst ser hun, at kommunerne holder sig helt væk fra udredning og diagnosticering.

Børn og unge i mistrivsel, der lider af skolevægring eller oplever uspecifikke symptomer som ondt i maven, hovedpine, hjertebanken og angst fylder mere og mere i almen praksis. Når først barnet begynder at isolere sig, kommer angst ofte til, og barnet bliver mere sygt og på sigt sværere at behandle Mireille Lacroix, næstformand, PLO Det mener Mireille Lacroix, der har været praktiserende læge siden 2004 og nu deler tiden mellem Lægehuset i Stenstrup på Sydfyn og arbejdet som næstformand i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind