Kim Lee
Behandlersygeplejerskerne hos Familielægerne Horsens henviser langt færre patienter end sammenlignelige klinikker. Det overraskede forskerne bag evalueringen. »Vi havde forventet, at ordningen med behandlerteamsygeplejersker ville medføre flere henvisninger til røntgen. At der så at sige var spændt et finere ’sikkerhedsnet ud’, forstået sådan, at usikkerhed (hos sygeplejersken, red.) ville resultere i en henvisning til røntgen ’for en sikkerheds skyld',« siger Kim Lee, projektleder, Forskningsenheden for Almen Praksis under SDU.Foto: SDU

Evaluering: Patienterne er glade for behandlerteams i almen praksis En forskningsbaseret evaluering af patienttilfredsheden med behandlerteams i en lægepraksis i Horsens, hvor sygeplejersker står for de fleste konsultationer, afslører høj grad af tilfredshed. Samtidig viser registerdata, at sygeplejerskerne henviser langt færre til røntgen end sammenlignelige klinikker, uden at det ifølge forskningsleder ser ud til at gå ud over kvaliteten.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind