Selvhjælpsplan kan hjælpe KOL-patienter, men den er svær at implementere kommunalt
»At borgeren mestrer at kunne tage vare på sin egen sygdom, er en afgørende del af det at behandle KOL. Selvhjælpsplanen er umiddelbart et simpelt skema, der er personligt tilpasset den enkelte borger,« siger Annette Hegelund, der er cand.cur. og sygeplejerske for tværsektoriel kompetenceudvikling ved Kompetencecenter for Lungesygdom.Foto: Privat

Selvhjælpsplan kan hjælpe KOL-patienter, men den er svær at implementere kommunalt En sygeplejeudviklet selvhjælpsplan til KOL-patienter har vist sig effektiv, når det kommer til at reducere antallet af genindlæggelser og nedsætte følelser af depression hos patienterne. Men selvom værktøjet er simpelt, er det alligevel svært at få implementeret i kommunerne.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.