Charlotte Suppli Ulrik

Compliance spænder stadig ben for astmapatienterne Med biologisk medicin kan mange flere patienter, der lider af svær astma få det meget bedre. Noget så simpelt som at få patienterne til at tage den ordinerede medicin står dog stadig i vejen for, at mange patienter med astma kan få det meget bedre. Det forklarer Charlotte Suppli Ulrik, overlæge på Lungemedicinsk Afdeling, Hvidovre Hospital.

»Der er rigtig, rigtig mange astmapatienter, der ikke passer deres forebyggende behandling. Vi ved fra studier, vi har lavet, at astmapatienter gennemsnitligt tager mindre end halvdelen af de ordinerede doser af den forebyggende medicin. Det betyder, at de er i højere risiko for at få akutte forværringer.« Der er mange ting, der kan spille ind, når astmapatienter ikke tager deres medicin Charlotte Suppli Ulrik, overlæge på Lungemedicinsk Afdeling, Hvidovre Hospital Sådan siger Charlotte Suppli Ulrik, professor i medicinske lungesygdomme ved...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind