Methotrexat reducerer risiko for KOL-forværring
Foto: Privat

Methotrexat reducerer risiko for KOL-forværring Et dansk registerstudie præsenteret på ERS viser, at behandling med methotrexat meget markant reducerer risikoen for KOL-forværring. Resultatet lægger grundstenene til et større klinisk interventionsstudie, siger forsker.

KOL-patienter, som oplever forværringer, behandles i Danmark (og de fleste andre steder i verden) med prednisolon. Behandlingen med prednisolon er dog ikke uden problemer, da det kan lede til både knogleskørhed, diabetes, humørsvingninger og vægtstigning. Men måske kan patienter undgå hyppige KOL-forværringer, hvis de behandles med gigtmidlet methotrexat. Det tyder i hvert fald et dansk registerstudie på. I studiet viser forskere, at patienter i behandling med methotrexat langt sjældnere end patienter, som ikke er i behandling med methotrexat, oplever KOL-forværringer...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind