Svær KOL skal behandles med prednisolon i blot et par dage
Foto: Privat

Svær KOL skal behandles med prednisolon i blot et par dage Stor dansk sammenfatning af tidligere studier viser, at der er yderligere at hente i forhold til at reducere længden af prednisolon-behandlinger til patienter under indlæggelser for KOL-forværring.

Først behandlede læger patienter med svær og indlæggelseskrævende KOL med prednisolon i 14 dage. Sidenhen blev antallet af dage reduceret til fem til syv. Nu viser et nyt dansk studie, at vi formentlig kan komme endnu længere ned med behandlingslængden og dermed undgå flere af de mange bivirkninger ved at være i langvarig prednisolon-behandling. Prednisolon-behandling skal være smartere. Forskningsresultatet er netop offentliggjort på den store kongres for European Respiratory Society (ERS), som afholdes i øjeblikket. »Vores data understøtter, at behandlingstiden...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind