Redningsarbejdere efter 11. september har højere risiko for at udvikle KOL Studie med næsten 18.000 redningsarbejdere og frivillige som deltog i arbejdet i forbindelse med angrebet på World Trade Center 11. september 2001 viser, at dem, som hurtigst rykkede ud for at hjælpe, i dag har øget risiko for at udvikle KOL.

For 20 år siden styrtede de to bygninger i World Trade Center i grus for øjnene af hele verden. Tusindvis af amerikanske redningsarbejdere og frivillige skyndte sig til stedet for at hjælpe. Nu viser ny forskning, at dem, der var først fremme, i dag har forøget risiko for at have udviklet KOL. Forskningsresultatet er netop offentliggjort op den årlige lungekongres for European Respiratory Society (ERS). »Vi ved allerede, at de redningsarbejdere, som arbejdede ved World Trade Center for 20 år...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind