Mange flere KOL-patienter kan få livsændrende lungebehandling
Foto: Louise Andresen Poulsen/Rigshospitalet

Mange flere KOL-patienter kan få livsændrende lungebehandling I Danmark har lungevolumenreduktion været et tilbud til patienter med KOL og emfysem igennem mange år. Den behandling kan forbedre livskvaliteten drastisk, og mange flere danske patienter end i dag kan få gavn af behandlingen, hvis de bare henvender sig til egen læge.

Lungevolumenreduktion – enten kirurgisk eller bronkoskopisk med ventiler – hører til blandt de højt specialiserede behandlinger til patienter med svær KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) og emfysem/store lunger. Behandlingen er effektiv, og nogle patienter oplever for eksempel, at de før en lungevolumenreducerende behandling kun lige akkurat kan gå 150 meter, til at de umiddelbart efter kan gå meget længere. For især patienter med for store lunger kan behandlingen være livsændrende. Både på Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og Aarhus Universitetshospital foretager lægerne hver...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind