Foto: Privat

Sådan går det patienter med blærekræft i Danmark Forskere har kortlagt behandlingsforløbet for alle danske patienter med metastaserende blærekræft i perioden fra 2010 til 2017. Overraskende få har modtaget standardbehandling og andenlinjebehandling.

Danske forskere har på den igangværende kongres for European Society for Clinical Oncology (ESMO) fremlagt resultater fra deres kortlægning af patientgruppen af danskere i behandling for metastaserende blærekræft (lokal fremskreden eller metastaserende urothelialt karcinom) i perioden fra 2010 til 2017. Kortlægningen viser for det første, hvem patientgruppen har været, men også hvordan de er blevet behandlet. Blandt andet viser forskningsresultatet, at kun omkring en tredjedel har modtaget standardbehandling (cisplatin gemcitabine, carboplatin gemcitabine, gemcitabine monoterapi eller uspecificeret kemoterapi), og at kun...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind