»Personligt bryder jeg mig ikke om, at der er indført et alderskriterie,« siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, i en første kommentar til koncernledelsens skriftlige redegørelse for, hvorfor man administrativt har indført en aldersgrænse for MR-skanning.

Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.

Når Region Midtjylland har valgt at indføre en aldersgrænse på maksimalt 65 år for at få tilbudt en MR-skanning for mulig prostatacancer, er det ‘en sagligt begrundet prioriteringsregel, foretaget under hensyn til den lægefaglige vurdering samt de nuværende ressourcer og kapacitet’. Det skriver koncernledelsen i Region Midtjylland i en redegørelse for regionens implementering af MR-skanning som undersøgelsesmetode til brug for udredning for prostatacancer, som i begyndelsen af denne uge blev sendt til regionsrådets medlemmer. På sit møde 4. oktober bad...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement