Sådan går det danske patienter med AML efter allogen stamcelletransplantation

Sådan går det danske patienter med AML efter allogen stamcelletransplantation Gennemgang af patientdata for 20 år viser, hvordan udviklingen har været for patienter, der har fået foretaget en allogen stamcelletransplantation for akut myeloid leukæmi (AML). Mange patienter kan kureres, men vi er bestemt ikke i mål endnu, siger forsker.

Udvalgte patienter med AML kan behandles med allogen knoglemarvstransplantation.  Traditionelt har denne behandling været reserveret patienter under 50 år, men gennem de seneste to årtier har også ældre patienter kunnet modtage behandlingen i form af en såkaldt mini-stamcelletransplantation. Nu viser en gennemgang af data for brugen af allogen stamcelletransplantation til patienter med AML i Danmark, hvordan det er gået de seneste 20 år. Gennemgangen viser blandt andet, at cirka halvdelen af patienterne er i live efter 10 år. »Uden allogen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind