Ældre AML-patienter får færre bivirkninger af decitabine sammenlignet med konventionel kemoterapi  Ældre patienter med akut myeloid leukæmi kan blive ramt hårdt af bivirkninger ved behandling med konventionel kemoterapi. Nyt studie viser, at behandling med decitabine kommer med nogenlunde samme effekt som konventionel kemoterapi på sygdommen, men med færre bivirkninger.

Akut myeloid leukæmi (AML) rammer oftest personer over 65 år, der sammenlignet med yngre patienter tit har lavere tolerance over for behandling med konventionel kemoterapi.  Derudover har ældre patienter med AML ofte en ringe langtidsoverlevelse efter behandling med kemoterapi, hvis de ikke samtidig bliver behandlet med hæmatopoietisk stamcelletransplantation.  Tidligere studier har vist, at behandling med decitabine kan være et mere sikkert alternativ til patienter, som dårligt tåler kemoterapi, herunder ældre patienter, og behandlingen er derfor muligvis også bedre til patienter...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind