EHA-studie: Quizartinib forbedrer overlevelsen for patienter med FLT3-IDT+ AML Nye resultater på den årlige hæmatologikongres for EHA viser, at behandling med FLT3-hæmmeren quizartinib fordobler overlevelsen for patienter med akut myeloid leukæmi med FLT3-IDT-mutationen.

Akut myeloid leukæmi (AML) er den mest almindelige form for leukæmi blandt voksne, og omkring 25 pct. af alle nydiagnosticerede patienter med AML er bærere af FLT3-IDT-mutationen. FLT3-IDT+ er en driver for sygdomsprogression og også forbundet med høj leukæmisk byrde, hvilket leder til dårligere prognose, kortere overlevelse og større risiko for tilbagefald. Der kan dog være godt nyt på vej til patientgruppen. I QuANTUM-first-studiet, der netop er blevet præsenteret data fra på den årlige kongres for European Hematology Association (EHA),...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind