»Vi skal væk fra at tænke kvalitetsudvikling som ekstra krymmel på kagen. Kvalitetsudvikling er selve grundlaget for optimal udnyttelse af ressourcer,« siger RKKPs direktør Jens Winther Jensen.

RKKP: Ny strategi skal understøtte hele patientforløbet Praktiserende læger og kommuner skal i langt højere grad inddrages i arbejdet med de kliniske kvalitetsdatabaser, fremgår det af den strategi for 2024-2027, som Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram netop har præsenteret.

De kliniske kvalitetsdatabaser har historisk set været skabt for at understøtte kvaliteten i udredning og behandling af patienter på hospitalerne. Men i de kommende år vil Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) i langt højere grad end tidligere inddrage kvalitetsdata fra praktiserende læger og kommuner, så deres perspektiver og behov bliver bedre repræsenteret. Det skal bidrage til at sikre, at data bedst muligt understøtter det samlede patientforløb, så viden om den kvalitet, patienterne møder, ikke tabes i overgangen mellem hospital, kommune og...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement