»Vi har et ønske om at frigøre ressourcer til en ændring i databaseporteføljen, så vi bedre kan håndtere de store folkesygdomme og brede patientforløb,« siger Jens Winther Jensen, direktør i RKKP, om den bebudede lukning af seks databaser.

RKKP skal spare og lukker seks databaser Seks databaser under Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) er indstillet til lukning. Den endelige beslutning træffes i starten af december.

Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP) skal reducere budgettet med 2,7 pct. næste år. Besparelserne kan ikke gennemføres uden lukning af databaser, og derfor indstilles seks databaser til ophør i RKKP-regi. To databaser indstilles på grund af budgetreduktion, mens fire databaser indstilles af hensyn til strategi. Det fremgår af en skrivelse fra RKKP. De seks databaser er Dansk HIV Database, Dansk Pacemaker og ICD Register, Dansk Testis Cancer Database, Landsdækkende Kvalitetsdatabase for personer med rygmarvsskade, Organdonationsdatabase samt Rarebase – Database for sjældne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement