Landsbyen Sølund ved Skanderborg er en boform og et aktivitetstilbud for mennesker med betydelig og varigt nedsat psykisk og fysisk funktionsniveau. Her er et billede fra en klovnefest i Sølund.

Region Midtjylland vil oprette særligt lægetilbud i Skanderborg Manglende interesse fra landets praktiserende læger får nu Region Midtjylland til at anmode Sundhedsministeriet om lov til at oprette en regionsklinik på botilbuddet Sølund. Det skal sikre 216 borgere med et nedsat funktionsniveau et skræddersyet og fast lægetilbud.

I Skanderborg Kommune er der ikke mangel på praktiserende læger, og generelt betragter Region Midtjylland lægedækningen i kommunen som god. Det samme kan man dog ikke sige om bostedet Landsbyen Sølund, hvor det ikke har været muligt at rekruttere en praktiserende læge, efter den nuværende læge opsagde sin stilling 1. januar 2018 – til trods for, at stillingen både har været annonceret og genannonceret. Derfor har Region Midtjylland nu besluttet at tage sagen i egen hånd og sende en ansøgning...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement