Problemerne fortsætter og fortsætter for Regionshospitalet Gødstrup, der siden opstarten for fire måneder siden har haft umådeligt svært ved at få vagtplanen til at hænge sammen i den vigtige akutafdeling.
I løbet af sommerferien har afdelingen fået yderligere otte opsigelser fra sygeplejersker og behandlersygeplejersker, uden at det i samme periode har været muligt at rekruttere nye.
Og det får nu Region Midtjyllands politikere til at tale med store bogstaver over for hospitalsledelsen på Regionshospitalet i Gødstrup.
»Utilfredsstillende«
I en udsendt pressemeddelelse kalder Region Midtjyllands Forretningsudvalg det for »utilfredsstillende«, at det fortsat ikke er muligt at åbne akutklinikken i Lemvig, der ligesom akutklinikkerne i Holstebro og Ringkøbing hører under akutafdelingen i Gødstrup, der står for at forsyne klinikkerne med personale.
»Regionshospitalet Gødstrup skal undersøge alle muligheder for hurtigst muligt at genåbne akutklinikken i Lemvig. Det skal f.eks. undersøges, om det er muligt at anvende andet sundhedsfagligt relevant personale end behandlersygeplejer og/eller efterlønsmodtagere,« fremgår det af pressemeddelelsen fra Region Midtjylland.
Genåbning udskudt på ubestemt tid
Akutklinikken i Lemvig skulle efter planen have været genåbnet 15. august efter seks ugers nedlukning hen over sommeren, men lokalerne i det spritnye sundhedshus i Lemvig må fortsat stå tomme på ubestemt tid, da sygeplejerskerne i stedet skal være med til at sikre bemandingen på akutafdelingen i Gødstrup, hvor borgerne er mere syge.
Dermed må borgere i Lemvig-området fortsat affinde sig med længere transporttid, når de skal have behandlet mindre sår og skader, ligesom praktiserende læger i området ikke kan henvise borgere til akutklinikken.
Over for TV Midtvest udtrykker Erik Flyvholm (V), borgmester i Lemvig, sin skuffelse over den fortsatte nedlukning.
»Det er jeg rigtig skuffet over. Jeg har ventet i mange år på, at vi kunne få den akutfunktion op og køre, som vi blev lovet, da man etablerede Gødstrup (Regionshospitalet, red.). Og da vi så endelig kunne få den åbnet, så lukkede den igen,« siger Erik Flyvholm.
En politisk prioritering
Med til historien hører dog også, at den politiske prioritering om at bemande akutklinikken i Lemvig ikke har vist sig at være den mest effektive brug af de sparsomme ressourcer i den vestlige del af Region Midtjylland på sygeplejerskeområdet.
De konsultationssygeplejersker, som akutafdelingen i Gødstrup sender til Lemvig, skal kunne arbejde selvstændigt og dermed er der ofte tale om nogle af akutafdelingens mest erfarne og skattede kræfter, som sendes ud på længere køreture for at tilse markant færre patienter end i Gødstrup. En situation, som ifølge Dagens Medicins oplysninger, har kastet en del frustrationer af sig.
Måske skulle man kigge på aktiviteten i klinikken. Mig bekendt er den begrænset. Måske berettiger aktiviteten ikke til en åbning.