Kristian Antonsen er vicedirektør på Bispebjerg Hospital.

Region H stopper for henvisninger til lavdosis-CT Region Hovedstaden ændrer praksis for CT-skanninger ved mistanke om lungekræft i kølvandet på Silkeborg-sagen. Det sker efter en vurdering viser, at praksis ikke er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Praktiserende læger i hovedstadsområdet skal henvise patienter med mistanke om lungekræft direkte til CT-skanning med kontrast.  Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.  Regionen afskaffer dermed muligheden for at henvise patienter med svag mistanke om lungekræft til lav-dosis CT-skanninger, som det hidtil har været muligt.  Det er »blevet konstateret, at regionens praksis (…) ikke er i fuld overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger i kræftpakken for lungekræft, der trådte i kraft 1. april 2019,« står der i pressemeddelelsen. Det er regionens udredende...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind