Dansk forskning præsenteret på ESMO viser, at patienter med senstadie småcellet lungekræft for det første har begrænsede behandlingsmuligheder, men studiet viser også, at mange patienter dør, allerede inden de når gennem et behandlingsforløb. Professor Anders Green er en af forskerne bag studiet.

Prognosen fortsat elendig for patienter med småcellet lungekræft Der har været store fremskridt inden for behandling af ikke-småcellet lungekræft de seneste år, men det halter gevaldigt bagefter for patienter med småcellet lungekræft, viser dansk forskning.

Patienter med småcellet lungekræft har meget ringe fremtidsudsigter, som det ser ud i dag. Det er konklusionen i et dansk studie, som netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), der løber af stablen i disse dage. Ligesom så mange andre begivenheder er kongressen i år virtuel på grund af COVID-19. Den danske forskning viser, at patienter med senstadie småcellet lungekræft for det første har begrænsede behandlingsmuligheder, men studiet viser også, at mange...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement