Fredrik Folke til klinisk professor i kardiologi med særligt fokus på hjertestop uden for hospital og genoplivning. Han deler sin tid 50/50 mellem klinik og forskning, og netop den kombination passer ham særdeles godt, idet han hører til den type videnskabsfolk, der helst vil se hurtige og håndgribelige resultater af forskningen.

Professoren med hjertestarteren på rette sted Fredrik Folke har om nogen bidraget til at bringe behandlingen af hjertestop uden for hospitalernes trygge rammer fremad, ikke mindst ved brug af teknologi. Indsatsen har nu gjort ham til professor. 

Når overlæge Fredrik Folke, Hjertemedicinsk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital, og forskningsleder i Region Hovedstadens Akutberedskab, taler om sin forskning, kan det godt lyde lidt som om, at han befandt sig i en science fiction film. Hans program omfatter bl.a. at sende droner ud med hjertestartere til øde steder. Bruge kunstig intelligens til at øge alarmcentralens effektivitet. Og i bedste Minority Report stil kigger han også på, om kunstig intelligens kan bruges til at forudsige hjertestop. Men det har...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement