Svendborg får ny professor i kardiologi
Overlæge og ph.d. Jess Lambrechtsen er nyudnævnt professor i kardiologi ved SDU og OUH, Svendborg.

Svendborg får ny professor i kardiologi Nyudnævnt professor skal undersøge, hvilke faktorer der øger risikoen for udvikling af åreforkalkning og hjertekarsygdomme.

Hvilke faktorer har størst betydning for, at man udvikler åreforkalkning og følgesygdomme heraf?
Svaret på det spørgsmål vil være et af de første projekter, som overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen kaster sig over, når han pr. 1.marts indtræder i et ny professorat i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU, og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg. 

Traditionelle risikofaktorer, som kost, rygning, alkohol og motion er vigtige parametre, når det gælder åreforkalkning, men Jess Lambrechtsen vil ved en stor regional undersøgelse se på, hvilken rolle luftforurening spiller for åreforkalkning.

»I den vestlige verden må vi nok acceptere, at en stor del af befolkningen udvikler åreforkalkning med tiden, men vi har som forskere en forpligtigelse til at forhindre, at dette medfører sygdom og død – til gavn for den enkelte såvel som samfundet,« siger Jess Lambrechtsen i en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet i forbindelse med sin professorudnævnelse

Jess Lambrechtsen er uddannet læge fra SDU i Odense og har siden 2007 været ansvarlig for Hjerte-CT- funktionen ved Odense Universitetshospital Svendborg. Hans forskning fokuserer blandt andet på diagnosticering og behandling af raske personer med ikke-symptomgivende åreforkalkning og deres risiko for at udvikle alvorlige hjertekarsygdomme og på tidligere hjertesyges risiko for ny sygdomsevent. 

Skriv kommentar