Overlæge Raquel Martin-Iguacel står bag nyt studie, der viser lovende resultater for HIV-patienter.Foto: OUH

Nyt HIV-studie viser gode resultater for overlevelsen selv ved sen diagnosticering  Et nyt studie peger på, at HIV-smittede, der oplever tidlig effekt af medicinbehandlingen, kan opnå overlevelse tæt på niveau med ikke-smittede, selvom smitten opdages sent.

HIV-smittede, der diagnosticeres sent i sygdomsforløbet, men som oplever effekt af behandlingen, kan opnå en overlevelse på lige fod med tidligt diagnosticerede og tæt på niveau med ikke-smittede. Nu viser vores studie, at patienter, der først diagnosticeres sent, men oplever tidlig effekt af medicinen, også har mulighed for at opnå en lignende overlevelse Raquel Martin-Iguacel, overlæge og forsker, OUH og SDU Det viser et nyt studie fra et internationalt samarbejde mellem Infektionsmedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital, CEEISCAT og Fight AIDS...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind