Professor Niels Ødum fra LEO Foundation Skin Immunology Research Center har stået i spidsen for forskningsprojektet, der involverer danske hudlæger fra AUH, KU og Bispebjerg Hospital og det schweizisk-hollandske biotekfirma Micreos Pharmaceuticals.

Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.

Gule stafylokokker er allestedsnærværende. For det første viser resultaterne, at behandlingen i princippet virker, og for det andet giver de håb til både vores patienter med kræft i huden Emil Pallesen, postdoc, LEO Foundation Skin Immunology Research Center En tredjedel af os lever med dem i næsen, uden af de dog gør nogen skade der. Men ser bakterierne først deres snit til at inficere et sår på for eksempel huden, kan de hurtigt gå fra at være ligegyldige til at...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement