Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling
Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Foto: Privat

Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.

Teknologi og personlig kirurgi er i fokus i overlæge Thomas Baad-Hansens nye professorat. Han er netop tiltrådt som ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. 

Den nyudnævnte professor forsker i personlig kirurgi, hvor patienter får en skræddersyet behandling, som er målrettet mod at øge overlevelsen og forbedre livskvaliteten.

For få år siden var amputation det eneste behandlingstilbud til patienter med kræft i knogler og bindevæv. Sådan er det heldigvis ikke længere. Thomas Baad-Hansen har med sin forskning vist, at personlig kirurgi med anvendelse af 3D-printede proteser kan forbedre behandling af kræftpatienter. Amputationen er skiftet ud med skånsom kirurgi og individuelt tilpassede proteser.

I sit professorat vil Thomas Baad-Hansen kigge mere på de teknologiske muligheder, som kan forbedre behandlingen yderligere – også for patienter med andre kræftformer.

Skriv kommentar