Peter Christensen
»Gøres der ikke noget ekstraordinært, vil denne patient først blive opereret i 2022, for lige nu står der 56 patienter på ventelisten, og den næste kan først blive opereret i 2022. Hvis ‘bare’ hun havde haft kræft, så var hun blevet opereret med det samme,« siger klinikchef Peter Christensen om en 87-årig patient, der lider af rektal prolaps.

To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.

Professor, dr. med. Peter Christensen er overlæge på Klinik for Bækkenbundslidelser på Aarhus Universitetshospital Skejby, ligesom han leder hospitalets Klinik for Senfølger efter Kræft i Bækkenbundsorganerne. Dagens Medicin har sat ham stævne i et lille mødelokale på hospitalet for at interviewe ham om senfølgeklinikkens forskning. Imens Peter Christensen stille og roligt sidder og fortæller om sit arbejde, ringer telefonen pludselig med et af den type opkald, han er nødt til at besvare. Fortællingen om forskning må vente. Han lytter lidt....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind