Marie Dam Lauridsen
»Vi finder, at der er en markant dødelighed blandt personer med KOL, hvis de får foretaget en TAVI inden for ét år efter KOL-forværring, især blandt de patienter der ikke anvender forebyggende inhalationsmedicin,« siger Marie Dam Lauridsen.

Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.

Mellem 15 og 40 pct. af patienter, der får foretaget en aortaklap-udskiftning med en såkaldt TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation), har KOL. Nu viser ny dansk forskning offentliggjort i American Heart Journal, at der blandt personer med svær KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år, er en markant overdødelighed i forbindelse med TAVI sammenlignet med personer, som ikke har KOL. Forskningsresultatet sætter spørgsmålstegn ved, om det hos nogle patienter med svær og ukontrolleret KOL og behov for...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement