Det fremgår nu af en mailkorrespondance mellem professor Frede Olesen, Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet, og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Lotte Klitfod, at den tilsyneladende skærpelse af retningslinjerne i lungekræftpakken fra februar reelt ikke står ved magt.

Sundhedsstyrelsen: Lungekræftpakken fra 2019 står uforandret ved magt Tidligere skærpelse af retningslinjerne for henvisning til udredning for lungekræft i kræftpakkeforløb står reelt ikke ved magt, fremgår det af ny skrivelse fra Sundhedsstyrelsen til professor Frede Olesen.

Siden 28. februar har en skrivelse fra Sundhedsstyrelsen til Region Midtjylland skabt usikkerhed om, hvorvidt egen læge ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal sende patienten videre til udredning i et diagnostisk kræftpakkeforløb med brug af højdosis-CT med kontrast. Men nu fremgår det af en mailkorrespondance mellem professor Frede Olesen, Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet, og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen Lotte Klitfod, at den tilsyneladende skærpelse af retningslinjerne i lungekræftpakken reelt ikke står ved magt. I skrivelsen fra...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement