Foto: Rigshospitalet

Ny forskning: CT-skanninger skal forebygge blodpropper og redde liv Hjertelæger har fået en bevilling på seks mio. kr. fra Sygeforsikringen ’danmark’ til at vise, at man med CT-skanninger af kranspulsåren hos risikopersoner kan forebygge åreforkalkning og den medfølgende risiko for blodprop i hjertet og død.

12.000 danskere dør hvert år af en hjerte-kar-sygdom. I langt de fleste tilfælde skyldes dødsfaldene kranspulsåreforkalkning i hjertet. Det er dog muligt med CT-skanning at identificere tilstedeværelsen af kranspulsåreforkalkning hos risikopersoner og dermed minimere risikoen for dannelse af blodpropper, hjertestop og dødsfald. Det er antagelsen i et dansk forskningsprojekt, hvor forskere og læger fra Rigshospitalet vil CT-skanne hjertet hos 3.000 danskere for dermed at vise, at CT-skanning af hjertet kan redde liv og lette på belastningen på sundhedssystemet. »Kredsløbssygdomme i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind