»Studiet peger på, at der ikke er mere at diskutere. CT er førstevalg, og den metode skal kvalificeres og gøres bedre,« siger hjertelæge ved Rigshospitalet Klaus Fuglsang Kofoed.

CT er bedst i test ved ­undersøgelser for åreforkalkningssygdom i hjertet Stort europæiske studie med dansk deltagelse slår fast, at CT-scanning er bedre end koronarangiografi til ­undersøgelser hos patienter med brystsmerter. Studiet er udgivet i NEJM.

I 40 år var koronarangiografi den foretrukne metode til at under­søge patienter med brystsmerter for ­kranspulsåreforsnævring og risiko for blodprop i hjertet. I Danmark begyndte vi dog allerede for ti år siden at bruge CT-scanning i stedet for. Det var ifølge et nyt studie offentliggjort i New England Journal of Medicine et klogt valg. Det nye studie viser, at patienter, der er blevet undersøgt med den ikke-invasive CT-scanning, klarer sig lige så godt som de patienter, der er ­blevet undersøgt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind