Laurits Frøssing
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Gensignaturer åbner op for individualiseret behandling af svær astma En ny teknik, som aktuelt er under afprøvning på Bispebjerg Hospital, rummer potentiale til at kunne afgøre, hvilke patienter med svær astma, der vil have bedst effekt af hvilket nyt biologisk lægemiddel.

PARIS (Dagens Medicin) – En gentest, som forskere på lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital har været med til at udvikle, kan få betydning for mulighederne for at kunne tilbyde patienter med svær astma en mere individualiseret medicinsk behandling med de nye typer biologiske lægemidler på området. Det peger resultaterne af en undersøgelse, som læge, ph.d.-studerende Laurits Frøssing, lungemedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital, har præsenteret på ERS-kongressen på. De senere år er en række monoklonale antistofbehandlinger til svær astma rettet mod...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind