Niels-Christian Hansen
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Lungekræftpatienter lever længere efter indførelse af opfølgning med CT-scanninger Dansk studie viser markant overlevelsesgevinst for lungekræftpatienter, der får tæt opfølgning med CT-scanninger efter behandling med henblik på overlevelse.

PARIS (Dagens Medicin) – Efter indførelsen af opfølgning og kontroller med brug af CT-scanninger er overlevelsen blandt lungekræftpatienter, der blev behandlet med henblik på overlevelse, men alligevel efterfølgende fik tilbagefald af sygdommen, blevet markant forbedret. Det viser resultaterne af en undersøgelse, som overlæge Niels-Christian Hansen, lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, har præsenteret på ERS. Opfølgning med CT-scanninger til lungekræftpatienter, der tidligere var blevet behandlet med henblik på overlevelse, blev nationalt indført i 2011, men indført året før i Region Syddanmark....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind