Pia Iben Pietersen
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Lungelæger har behov for systematisk oplæring i brug af ultralyd Analyse af den videnskabelige litteratur peger på stærkt uensartede krav til lægers teoretiske og praktiske kundskaber som forudsætning for at kunne lave lungeundersøgelser med ultralyd.

PARIS (Dagens Medicin) – En gennemgang af den videnskabelige litteratur om uddannelse og træning i brug af lungeultralyd viser, at kravene til lungemedicineres teoretiske og praktiske forudsætninger for at bruge lungeultralydsundersøgelser varierer betydeligt. Det gør det vanskeligt at sammenligne resultaterne, og bruge dem som grundlag for anbefalinger for f.eks. en national uddannelse af lungemedicinere i brugen af ultralyd, mener læge, ph.d.-studerende Pia Iben Pietersen, lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, der står bag analysen, som er præsenteret på ERS-kongressen i Paris....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind