Yunus Çolak
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Unge og midaldrende med luftvejsobstruktion har dårlig prognose Nedsat lungefunktion i forhold til alder, køn og højde kan også være en advarsel om øget risiko for lungebetændelser, hjertesvigt og tidlig død, viser resultater af Herlev-Østerbro-undersøgelsen præsenteret på ERS-kongressen i Paris.

PARIS (Dagens Medicin) – Unge og midaldrende personer med luftvejsobstruktion har øget risiko for lungebetændelser, hjertesvigt og tidlig død. Det viser resultaterne af en undersøgelse, som læge, ph.d., post.doc. Yunus Çolak, Klinisk Biokemisk Afdeling på Herlev-Gentofte Hospital, har præsenteret på ERS-kongressen i Paris. Forskerne undersøgte data for ca. 95.000 personer fra Herlev-Østerbro-undersøgelsen. »Vi undersøgte prognosen for personer, som ud fra den forventede lungefunktion for deres alder, køn og højde havde en nedsat lungefunktion, og dermed luftvejsobstruktion. Disse personer havde dog...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind