Anne-Marie Vangsted og Kristian Rørbæk Madsen.
Kantinen på patienthotellet på OUH var fyldt til bristepunktet ved mandagens pressemøde. Ved bordet Anne-Marie Vangsted og Kristian Rørbæk Madsen. På anden række ses Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.Foto: Alex Tran

Friheden til at fungere som læge Kristian Rørbæk Madsens underskriftindsamling er kulminationen på flere års opsparet frustration blandt landets læger. De føler sig i stigende grad udsat for mistro og kontrol, siger en lang række iagttagere.

Den store indsamling af underskrifter mod Styrelsen for Patientsikkerhed er kulminationen på flere års opsparet frustration blandt lægerne mod en stigende mistillid fra politikere og myndigheder, mener en række iagttagere med egen erfaring i ‘systemet’. Politikere skærper kontrollen med sundhedspersonale på baggrund af enkeltsager, og læring af fejl og utilsigtede hændelser erstattes af kontrol og sanktioner. Mange læger frygter at begå fejl, fordi det kan føre til politianmeldelser og sagsanlæg. 

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind