Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer
70 pct. af lægerne i en ny undersøgelse svarer, at de har oplevet kritiske forhold i forbindelse med deres arbejde, som de mente, at offentligheden burde få kendskab til, men som de ikke har ytret sig om. Resultaterne overrasker lektor Pernille Boye Koch fra Center for Offentlige og Private Ansattes Ytringsfrihed på Roskilde Universitet.Foto: Paddy Dowling

Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer Af frygt for repressalier lægger mange læger bånd på deres ytringsfrihed og undlader at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen, viser undersøgelse, Dagens Medicin har foretaget.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.